De energetische lente: een nieuw begin

De tjilpende vogels zijn een vrolijke voorbode van de eerste lentedagen. We hebben weer zin om eropuit te gaan, het nieuwe kleurrijke landschap te ontdekken vol met krokussen en sneeuwklokjes. De energetische lente staat voor een nieuw begin, vol creativiteit en nieuwe inspiratie. 

Ontdek de energie van de lente

Na een periode van donker in de winter, kruipen we in de lente weer uit onze winterslaap. Alsof de zon ons doet ontwaken met nieuwe energie en inspiratie. De dagen worden weer langer, waardoor het extra kriebelt om de wereld in te trekken met al onze ideeën.  

Zet nieuwe intenties met deze lente-meditatie

De lente heeft ook een kwetsbare kant

Kijk  naar de natuur en de eerste krokussen, narcissen en sneeuwklokjes komen net boven de grond uitgepiept. De lente is een periode waarin zaadjes voorzichtig ontkiemen. Maar het kan ook nog vriezen, dus de eerste zaadjes die in de grond zitten zijn kwetsbaar. Ze hebben tijd nodig om goed te wortelen. 

In onze drukke en gehaaste maatschappij, zijn we snel gefocust op het resultaat. In het tuincentrum, kies je de zaadjes uit die je als bloem in bloei het mooiste vindt. Maar voordat een bloem tot bloei kan komen, heeft het een hele weg te gaan. Bij bloemen snappen we dat, ze moeten zich door de aarde omhoog werken. Kijken we naar onszelf, dan vinden we vaak dat het allemaal niet snel genoeg gaat.

Kan je wel een moment voor jezelf gebruiken? Ontvang direct de selfcare yogales!

Het kan dus even duren voordat een idee dat je hebt, werkelijkheid wordt. Neem deze periode de tijd om zelf ook te ‘wortelen’ door je idee aandacht te geven. Dan ga je zien of dit idee ook echt bij je past en verder kan gaan groeien. Wees geduldig met jezelf. Dat je nog geen fysieke vooruitgang ziet, betekent niet dat er niets gebeurt. 

Journaling prompts lente

Journaling prompts voor de lente

Om er achter te komen waar je jouw aandacht op wilt richten heb ik 3 fijne journaling prompts voor de lente beschreven. Pak pen en papier erbij en schrijf rustig mee, misschien wel op een fijne plek in de tuin:

  • Even een kort moment om terug te blikken op de winter: wat zou je willen loslaten of achterlaten in de winterperiode?

  • Hoe heb je de eerste tekenen van de lente opgemerkt? Hoe was dat voor jou voelbaar?

  • Stel je voor dat je een zaadje bent, dat in de lente in de grond wordt geplant. Wat voor groei hoop je te ervaren? Wat zijn enkele manieren om jezelf extra te voeden met zelfzorg om deze groei mogelijk te maken?

De lente is een bruisende tijd, waarin veel kan gebeuren. Wees lief voor jezelf en loop jezelf niet voorbij. Je mag de rust en stilte van de winter ook nu nog opzoeken, om te zorgen dat je niet in de lente al opbrandt. Geef jezelf de tijd om te wennen aan deze verandering in de energie.  Geen haast. 


Vorige
Vorige

Beginnen met yoga, hoe doe je dat?

Volgende
Volgende

Een ode aan onze comfort zone