Het recept voor de perfecte vegan fluffy pancakes voor jouw Selfcare Sunday!

Trakteer jezelf zondagochtend met dit recept voor vegan pancakes! Al jaren is dit recept groot favoriet in huis, ook bij non-vegans want ze zijn ontzettend luchtig. Binnen no time zijn ze klaar en kan jij genieten van dit heerlijke ontbijt op jouw vrije zondag.

Recept voor vegan pancakes zonder banaan

Ingrediënten voor de vegan pancakes:

Dit is wat je nodig hebt aan ingrediënten voor vegan pancakes (2 personen):

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • 1 tl bakingsoda

  • 1 zakje vanille suiker

  • 250 ml sojamelk

  • 1 el appelcider azijn

Fluffy pancakes, een perfect begin van jouw zondag

Nu je alles klaar hebt staan, is het tijd om aan de slag te gaan met het bereiden van deze vegan fluffy pancakes. Volg gewoon deze simpele stappen:

Stap 1: Weeg het zelfrijzend bakmeel af en voeg de baking soda en vanillesuiker toe. Roer dit even door elkaar.

Stap 2: Pak een maatbeker en meet de juiste hoeveelheid sojamelk af. Voeg een scheutje appelcider azijn toe, roer door en laat dit even staan. Dit zorgt ervoor dat het dikker wordt zoals karnemelk.

Heb je dit niet tin huis? Geen zorgen, de pancakes smaken ook lekker zonder!

Stap 3: Voeg de melk toe aan het zelfrijzend bakmeel. Roer alles goed door met een garde, zodat er zo min mogelijk klontjes ontstaan.

Stap 4: Doe de boter in de pan en giet met een lepel het pancakebeslag in de pan. Zorg dat je pan heet genoeg is, dat is het geheim van succesvolle pancakes! Wacht tot er belletjes ontstaan in je pancake voordat je hem omdraait. Zo krijg je een perfecte stapel goudbruine pancakes.

Blijf bakken totdat je een stapeltje heerlijk ruikende fluffy pancakes hebt. Nu komt het leukste gedeelte: voeg jouw favoriete toppings toe! Ik ben dol op een beetje yoghurt met aardbeien en honing, maar als klassieker is Nutella altijd een goed idee.

Maak je Selfcare Sunday compleet met deze perfecte vegan fluffy pancakes. Probeer ze vandaag nog en maak er een waar feestje van. Je verdient het!

Wil je perfect ronde pancakes? Sinds ik deze pancake pan gebruik, lukken ze altijd!

pancakes bakken camping recept

P.s. Wist je dat deze luchtige pancakes ook ideaal zijn voor op de camping? Het beste van alles is dat je geen speciale ingrediënten nodig hebt die snel bederven. Alles wat je nodig hebt, kun je gemakkelijk bewaren. Zo kun je altijd en overal van deze heerlijke pancakes genieten.

*Deze foto’s zijn gemaakt door Holly Klein Oonk, tijdens het Camp Selfcare Weekend


Benieuwd naar meer recepten?

Vorige
Vorige

Plukgeluk in Utrecht: Bezoek De Glitter Gladiool Pluktuin

Volgende
Volgende

Het ultieme selfcare hitteplan: blijf koel en ontspannen deze zomer