Recept: omgekeerde perentaart

Je koffiemomentje verdient een ereplaatsje, net zoals deze omgekeerde perentaart. Hij is heel gemakkelijk om te maken, ziet er prachtig uit, is heerlijk luchtig en tilt je koffiemomentje naar een heel nieuw niveau.

Schrik niet als je een omgekeerde taart ziet. Dit ziet er misschien heel spannend uit maar ik kan je zeggen, hij is heel gemakkelijk te maken. Voor mij was dit de eerste keer dat ik een upside down cake maakte, dus voor een eerste keer is hij heel erg goed gelukt. Mocht je geen peren in huis hebben, dan kan je dit natuurlijk ook met appel doen. Voor nu, pak je schort en bakken maar!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:
- 50 gram boter
- 100 gram suiker
- 2 peren

Voor het beslag:
- 150 gram suiker
- 150 gram boter
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- snufje kaneel
- snufje zout

Hoe maak je deze perentaart?

Verwarm de oven alvast voor op 160 graden.

We beginnen met de bodem, oftewel de bovenkant. Doe de boter en de suiker in een pannetje en laat de boter zachtjes smelten. Af en toe eventjes roeren terwijl je de peren schilt en in plakjes snijd. Ze moeten niet te dun zijn maar ook weer niet te dik. Oftewel lekker bakken op gevoel.

Pak een ronde bakvorm van ongeveer 20 centimeter en bekleed hem met bakpapier. Giet het boter en suiker mengsel over de bodem en leg de plakjes peren in een mooie waaier eroverheen. Neem hier rustig de tijd voor zodat je de bodem mooi bekleed met de peren plakjes.

Zo, nu de bodem klaar ligt gaan we verder met het beslag. Klop de boter en suiker in een andere kom en voeg een voor een de eieren toe. Niet haasten, gewoon een voor een. Voeg het zelfrijzend bakmeel voorzichtig toe. Liever een paar keer stoppen dan je hele keuken ontploft. Hierna mag er een snuf zout en kaneel bij. Als het goed is heb je nu een mooi luchtig beslag. Verdeel dit over de peren plakjes en maak het mooi glad met een spatel.

That’s it! Nu mag de upside down perentaart voor ongeveer 50 minuutjes in de oven. Houd hem goed in de gaten zodat het niet verbrand. Laat hem hierna even afkoelen voordat je hem omkeert. Het makkelijkste kun je dit doen door de ring los te maken en er een bord op te leggen. Even omdraaien en voila, je taart is klaar!



Vorige
Vorige

Stadstuin Zuilen: pluk je eigen veldboeket

Volgende
Volgende

Creëer je eigen geluksdagboek